Categorieën
Workshops

Workshops

Creatieve aanbidding

Hoe kan je God aanbidden als je het niet voelt? Het is een situatie die je misschien wel herkent. Je vindt het belangrijk om God te loven en prijzen, maar je gevoel doet niet mee. Tijdens deze workshop gaan we daar op creatieve wijze mee aan de slag. Je hoeft hiervoor zelf niet creatief te zijn, een beetje lef is wel fijn. Welkom om dit experiment mee te maken en samen op zoek te gaan hoe we God kunnen aanbidden.

Christen & Mentale gezondheid

Wat zegt de Bijbel over mentale gezondheid? Welke handvatten zijn er om mentale klachten tegen te gaan? Wat is de invloed van Corona geweest? Hanneke Schaap werkt bij Eleos en geeft door heel Nederland lezingen en workshops. Samen met ons zal Hanneke nadenken over deze vragen.

Christen & Relaties

God heeft ons gemaakt in een ritme van rust, werken en genieten. Maar wat betekent dit ritme voor onze relaties? Hoe kunnen we in een tijd van overvolle agenda’s en hoge verwachtingen de ander liefhebben vanuit rust? Spoiler alert: het antwoord is niet ‘meer tijd’.😉

We zullen kijken naar het leven van Jezus en gaan ons verdiepen in Zijn ritme met als doel om nog meer in relatie te leven met God, de ander en onszelf. Dus neem je Bijbel mee! Daarnaast gaan we er ook praktisch mee aan de slag. Wil jij jouw eigen patronen rondom tijd en relaties onder de loep nemen en nieuwe prioriteiten stellen? Dan zie ik je graag bij deze workshop!

Christen & Evangelisatie

De secularisering in Nederland neemt toe. Daarom is het extra interessant om stil te staan op welke manieren je mensen kan bereiken in Nederland. Anneriet Boonen werkt bij het Vita (missionaire tak van IFES). Zij zal in deze workshop iets delen over haar ervaringen. Ook ga je praktisch aan de slag met het bedenken van een innovatieve activiteit die je kan doen als vereniging. 

(Nood)hulpverlening geïnspireerd door de Bijbel

(Nood)hulpverlening is een groot thema in de Bijbel. Charity Dawn (medewerker bij ZOA) zal in deze workshop iets vertellen over wat de bijbel zegt over (nood)hulpverlening. Ook zal zij getuigenissen vertellen vanuit haar werk bij ZOA.

Twijfelen?

Je komt in een situatie waarin moeilijke vragen worden gesteld… je maakt iets moeilijks mee… of misschien totaal zonder aanleiding… je bent aan het twijfelen!

Twijfelen is een onderdeel van ieders (on)geloof, maar vaak behandelen we twijfels niet als iets dat erbij hoort, maar als iets negatiefs. In deze workshop mag jij er, met al je twijfels, helemaal zijn. We gaan keihard twijfelen aan alles en je hoeft even niks zeker te weten. Lekker hè? Zie je daar!

Kleine profeten

Marije Roeleveld is razend enthousiast over de ‘kleine’ profeten. Het was zelfs het onderwerp van haar scriptie. Samen met Marije ga je een aantal ‘kleine’ profeten bestuderen. Deze hebben natuurlijk te maken met het thema van de Retraite; Destination Unknown. 

Heb jij al een idee welke profeten worden behandeld?

Niet-inhoudelijke workshops

Op de helft van het weekend ben je misschien wel aan wat ontspanning toe. Iedereen ontspant op een andere manier, daarom hebben we niet één, maar vier verschillende activiteiten voor jullie op de planning staan. Het zijn keuze activiteiten, je kiest ervoor om eentje te doen. De mensen die graag willen bewegen en actief bezig willen zijn kunnen gaan sporten of op avontuur bij de speurtocht. De mensen die het liever wat rustiger aan willen doen kunnen binnen spelletjes spelen of creatief aan de slag gaan. Wij hebben er zin in en hopelijk jullie ook!!